Exercise Tempur Nafsu : Hari 14 : Parit Raja - KL -Parit Raja <22 hours

Saturday, September 5, 2009 at 11:33 PM
Sape sangke aku nak perlu gi ke KL hari jumaat 2....nak x nak terpaksa....demi PSM...ape bley buat...aku relakanla...pagi tu lpas siap sume dalam 5.20 pagi aku bertolak ke KL...nk gi jalan pasar kat pudu 2...dgn harapan dpt la brg yg aku perlukan utk PSM aku 2....ak bertolak awl bukan sbb ape...sbb hari 2 solat jumaat...aku nk elakkn gi solat jumaat dgn moto LC apiz yg berisiko tggi utk hilang 2...lagi2 kt kwsn kL...phm2 je la kan....

bley tahan la pjalanan 2...solat subuh pn rushing je kat stesen shell kt muar pagi tu....keja mase....penat 2 ade jgk...tpi best la wei nek LC bile jalan jauh ni...press smpi 140 km/h pn ok je lagi...ni yg aku ingt nk cari LC sbijik bile da ade kemampuan nnti....haha...enjin senyp je laju2 pn...pikap pn tggi...ala 135 cc la katakan...haha...

tpi 2 la..bile smpi KL n cari2 brg yg aku nk 2 xde...mmg hmpa la jgk rs...rs mcm sia2 je ak gi KL...da nak bt cmne...2 je cara klu nk tahu bnd 2 ade ke x kt sane kan...jam awal lagi....kol 11 lebey klu x silap aku...ke nak dekat kol 11 pg gi2 la...aku pn blek la kat rumah ak di putrajaya 2 jap utk rht sblum jalan blik...adik ak ade kt rumah...die x sihat...kateny jatuh time amek wuduk..masuk hspital...huhu...kesiannya kt die...pas satu satu nsb malang....dah la perangai pengetua sek die mcm haram je...harap title je puan seri..tpi perangai mcm penjenayah...tau nak perah duit student je....bxxxh betul la...

ptg 2 aku buka puasa sblum jalan blik ke pt raja semula...bukan ape...sudah terasa aura x larat 2...ak riso je kot jd pape time2 tgh aku memecut laju dgn LC kt tgh2 highway 2...kang x pasal2...dah la moto org...tpi 2 la kan...bile da buke 2 aku rs mcm mnyesal lak...tpi aku kate dlm hati...ape yg nak dikesalkan...dah 2 kmudahan utk aku...gunakan la....ye la dah kol 3 lebey...da xlame pn nak kol 7....nth la...pe bley bt...musafir kan....

aku bertolak dari putrajaya dkt2 kol 4 n smpi kt rumah sewa ak bberapa minit sebelum maghrib..ok la 2 kan....best la LC ni...laju, senyap tpi tank kecik...jd kena selalu isi...huhu...cari la sebijik moto cmni...hehe

-sekian-

2 Komentar

  1. IR NaDieZz Says:

    hebat btol ko..berulang kL-parit raja...

  2. Anonymous Says:

    faz pon dri bru dpat lesen nak LC..
    tpi ayh ckap nak LC xley bayar pakai bulu ketiak...faham2 ajer laa...huuhuu...nnti kita jln smer2 nhn moto LC kiter ek..hehehe