Puasa-Raya

Thursday, September 24, 2009 at 8:49 AM

Alhamdulillah...Panjg jgk umur aku pd thun untk menjengah aidilfitri....walaupun tahun ni aku x blik kg n dibebani dgn keje yg agk bnyk, tpi raye ttp raye beb...psm, tolak kejap...starting smula hari ni...argh...bnykny keje...tpi apakan dayaku...layan je la...

tpi bile pk2 blik adakah hujung ramadhan aku tahun ni same je ke dgn tahun lepaz atau ade la walaupun secebis peningkatan....ntah la...lemahny la iman aku bile pk2 blik...mcm xde je pnigkatan yg boleh sgt dibnggakan....penghayatan aku ketika ini masih kurang....nape....argh...why....huhu...timkai....aku masih x mmpu untuk bertempur habis2an dgn nafsu dalam diri aku ni....mmg dajai...tpi, aku masih belum terlewat utk kembali memperbetulkan diri dalam bulan2 yg akan dtg.....dunia oh dunia....mcm2 betul la ko ni....

raye tahun ni...smbut biase2 je...solat ry pun kt surau dkt dgn rumah ku di putrajaya 2...gi dgn mama n adik aku, syidah 2...well, dok je la kat rumah layan masakan mama 2...ok lah jgk....

-hari raya pertama & kedua = nasi dagang
-hari raya ketiga = satay ayam

tpi kan hari 1st ptg 2 pn ak da stat merayau...aku gi rumah si Nora di Kajang 2....ehehe...bru stahun ak mcm da lupe je jalan nk gi ke rumah die...2 yg lmbt sket 2 smpi....n then hari ke3 aku beraye dgn si zatie...dak KL 2....ape bley buat...rminy la membe2 ak xde kt KL....ry dgn 2 org ni je la...layankan saje...asalkn ry n ak x bt bnd bukan2...tol x

Hari raye ke 4 aku da ade kat parit raja ni dah...cukup la 3 hari je raye...keje bnyk beb...nk mampuih den dibuatny...tpi kan..bile da duduk sorg ni kan...aku rs makin tercabar la...bukan pasal ade hantu ke ape sgt...hurm, rumah aku kt putrajaya 2 pn berhantu jgk...tpi xde pe pn...tpi ni pasal iman...ye la, internet da xde blok2 mcm kt hostel..sume tmpt bley pergi...pastu dok sorg...bukan ade sape tahu...tpi ALLAH tahu...2 je la yg jd pndinding...huhu

k la, lastly ku nk wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada semua pembaca blog ni yg beragama ISLAM....

-pengalaman pelik raya tahun ni : aku lalu kat highway penchala (KL) pas2 x jumpa cari laluan motor kt tempat tol die n aku cross je kat tmpt tol kereta 2...last2 ade polis trafik kejar aku...haha...naseb bek x saman...huhuhu-Alhamdulillah...klu x abeh la duet elaun den...

-sekian-

::::DUIT RAYA MAKIN SIKIT TAHUN KE TAHUN ::::

1 Responses to Puasa-Raya

  1. Cakap siang pandang-pandang. cakap malam dengor-dengor.

    Commission 1994 - UTM Skudai
    Bed TESL - UiTM