- Mengakhiri Zaman Deritaku -

Monday, July 6, 2009 at 8:25 PM
Alhamdulillah....segala puji bagi ALLAH Tuhan Sekalian Alam...Tuhan Yang Maha Mengetahui segala isi hati manusia....syukur aku ucapkan kpdMu wahai Tuhanku....pemilik nyawaku...pemilik jasadku....pemilik hatiku...pemilik akalku....

20 Jun 2009....akhirnya tercapai juga cita2 aku dari mase mule2 aku join PALAPES tahun 2006 dlu....syukur aku berjaya juga sampai ke titik penghujung walau pun terpaksa mengharungi 1001 perit maung latihan dan dugaan mental dan fizikal yang x dpt aku gmbrkan dgn kata2...klu diberi peluang utk aku harungi semula semua 2, nescaya aku pn x sggup beb...giler ko...seksa tu 3 tahun...stat dari aku zaman junior, inter, dan lastly senior.....huhu

Latihan kawad yg berterusan lebih kurang selama 14 hari tlh membakar kulit aku....huhu.....hitam la sket jdny....haha...pastu kat tengkuk n atas dada aku ade plak corak patern org men panas...hahah.....mcm ape ntah le corak die...adik aku kate mcm aku ni buat implan kepala .....ade ke patut....wawawa....tpi x pe kan, 2 trademark aku gi kawad tauliah...hehe...

Tp 14 hari 2 pun perit jgk....nsb bek aku bley tahan....berbekalkan semangat yg mcm kdg2 hampir hilang...angkara latihan n PT yg x menentu hala oleh jurulatih aku.....huhu....da le hari 2 aku da kena cop para dengan zali, pasal si amin x bgun tido 2....hurm, mule2 aku rs bengang jgk la kan....tpi ntah la...aku blh trma plak rsnye wlupun time 2 smpi bdarah hidung aku dibuatnya....tpi ape guna berdendam.....same2 tauliah....same2 berehat pas2.....berdendam pun x kemana....amin, aku harap ko berubah disbbkan kes 2.....pasni jgn mnyushkan org lagi....semoga apa yg aku kena ni jd pengajaran pada semua.....


Time hari jadi, Alhamdulillah....blh tahan lagi la ak time kawad 2, wlupn ak ade jgk rs mcm nak pitam...tp hari jd kan...xkan le nak pitam senang2 je..sedangkan time latihan 14 hari 2 ko blh thn, inikan plak bru beberapa jam....tmbh2 plak da le time 2 ko pki no.1 dress....koto plak nnti klu ko jatuh....wawawa.....

Paling mencabar bile dalam dewan watikah...ngan2k beb...mane xny, da td kawad dlm panas dkt2 2 jam klu x silap aku, pas2 dok dlm dwn aircond plak....mmg senang2 je leh lelap..hehe...tpi naseb bek ak bley cover wlupn time latihan dewan watikah 2 aku telah dipaksa makan cili oleh XG yg aku anti sket 2....sial la....aku x tido pun kena makan cili.....nasib bek la ko 2 dua paku...n da tua bnyk dari aku....klu x nahas la ko ak condemn... tpi biase la kn...

2 adat latihan...bengang...geram...dll...aku harungi jua...huhu...ptg n mlm last sblm hari jadi 2, biase la...raging lebey sket....kate da last...heheh....pasni jurulatih nak touch mcm time kadet dlu da x bley.....2 yg keje abes2an 2....huhu....


aku x ley lupekan la mcm2 kenangn time tauliah 2....hurm, 2 bru ak gi 2 minggu...wlupn latihan die sakit sket...tpi aku amat menghargai kenangan2 tersebut.....kenangan di padang kawad bersama RSM TD, RSM2 len...dan lain2....huhu....aku harap semoga pasni aku dapat jd pgwai yg seperti yang aku da bgtau sblum2 ni....bukan yg x bertimbang rasa dan buat masalah....doakan kejayaan aku....

Pun, aku x ley lupakan jg jasa teman2 seperjuanganku yg lain terutamanya bg mereka yg memahami keadaan diriku ketika latihan serta jurulatih yg bertimbang rasa membela nasib kadet2 batch aku n memberi latihan yang cukup dan sepatutnya serta melayan kami selayaknya...terima kasih yang x terhingga aku ucapkan...semoga kita berjumpa lagi di lain masa...insyaALLAH....

-sekian-

1 Responses to - Mengakhiri Zaman Deritaku -

  1. IR NaDieZz Says:

    pjg beno..pnt aku bace..leh juling mate..huhuhu